Kun varsinainen "rokokoo"tuoli on jälleen kuivumassa öljykäsittelyn jälkeen, piti saada jotain muuta välikäsityötä. Niinpä hain varastosta nämä kaksi pientä tuolia, joita olin jo kerran aloittanut entisöimään, mutta kyllästynyt kesken kaiken ja vienyt varastoon. Tuolit ovat todella söpöt, niiden istuinosa on muotoiltu. Jaloissa on monenlaiset pinnat. Joku arveli niitä Ilmari Tapiovaaran tuoleksi, mutta kun olen yrittänyt etsiä netistä Tapiovaaran tuoleja, en ole nähnyt näitä. Niin että ne ovat vissiin jotain muuta.
Onko joku lukijoista tuolien tuntija? Kenen suunnittelemat (jos kenenkään) nämä ovat??
Maalin poiston jälkeen alkuperäinen pinta alkoi näkyä, ja mitä kummaa tämä puu on, kun se on noin raidallista. Meidän ope sitten katsoi sitä ja arveli sen olevan mahonkia! Ihme juttu, en näe ollenkaan lakkapintaa missään. Näyttää siltä, että mahonki on maalattu punaiseksi! Tämä tuoli tuottaa todella yllätyksiä!

Reunasta näkee, että tuoli on tehty lastulevystä ja reuna on jätettu sellaiseksi, lastulevyiseksi. Aivan ihme juttu, yleensä lastulevy piilotetaan viilun tai jonkun muun päällysteen alle. Onkohan lastulevy ollut silloin niin uusi ja moderni aine, että se on jätetty näkyviin hienona?