Olin innokkaan uuden mehiläishoitajan, Elfiiran kanssa opettelemassa hunajan otto-hommia. Se on vähän raju juttu, koska koko pesä hajotetaan, vaihdetaan puhtaat pohjat talveksi ja otetaan hunajat.

Tässä Elfiira harjaa mehiläisiä hunajakakuilta pois. Ensi kerraksi kyllä hommaan lehtipuhaltimen. Sillä voi puhaltaa mehiläiset koko laatikosta kerrallaan, eikä tarvi yksitellen harjata.

Koska oltiin naisvoimin liikkeellä, emme jaksaneet kuljettaa täysiä hunajalaatikoita autoon. Niinpä veimme kakun kerrallaan autossa olevaan laatikkoon.

Mehiläiset ovat keränneet hunajan talviruoakseen, ja tilalle tuhma mehiläishoitaja antaa sokeriliemen. Toisaalta mehiläiset talvehtivat sókeriliemellä aivan hyvin. Ihminen sitten pistelee makoisiin suihinsa hunajan ja toivottavasti muistaa mehiläisten aherrusta kiitollisena. Yksi mehiläinen kerää elämänsä aikana teelusikallisen hunajaa.

Pois lähdimme täyden auton kanssa keula pystössä. Pohja vain kolahti kiviin.

Nyt syksy on tullut aikaisin, horsma on lopettanut kukintansa ja mehiläiset häätävät jo kuhnureita pesästä. En ole koskaan ennen ottanut hunajia näin aikaisin. Loppuviikolla menemme miehen kanssa tarhoille ja otamme loput hunajat. Sitten linkoamaan!!