Sain talvella Ruiskaunokin blogin arpajaisista voiton, jossa oili mm. kuusi ihmekukan siementä. Yksi niistä iti ja kasvoi. Seuraan kukkaa mielenkiinnolla, jotain jännää siinä on. Paljon näen nuppuja, mutta vain kerran olen nähnyt kukan auki. Onko kukassa joku taika; aukooko se kukat vain, jos kukaan ei huomaa?

Olen perehtynyt tähän meidän pihan yleisimpään perhoseen vähän tarkemmin. Kirjoitinkin yhdessä postauksessa, ettei kuviot ole täsmälleen niin kuin hopeatäplällä pitäisi olla. Asia alkoi vähän vaivaamaan ja nettiä tutkittuani olen arvellut, että perhonen onkin nimeltään loistokultasiipi. Ja kultasiiven kokoinen tämä onkin.

Tämä on hopeatäplä, nimeltään (ehkä?) aglainhopeatäplä. Tuon yläkuvan kultasiiven siipien yläpinnasta puuttui nämä hopeatäplän viirut. On tämä perhostelu jännää, koskaan ei voi olla mistään ihan varma. Urokset ja naaraat voivat olla eri värisiä ja nuoret ja vanhat poikkeavat myös toisistaan. Olenpä varmaan kohta kuvannut melkein kaikki mökkipihan perhoset. Jaa, tänään näin oudon, mutta siinä kohti kamera valitti akun tyhjenemistä.