Monissa blogeissa kiertelee hassuimpia/oudoimpia kuvia, mitä on tullut otettua. Minä olen kuvannut vessoja.

Tämä vessa on Turkissa kuvattu, mutta tällaisia olen nähnyt myös Venäjällä. Ja siellä vessaa käytinkin, enkä oikein tainnut osata, joten jätän kuvailemisen sikseen...

Tämä on sitten Venäjältä. Olimme yön pikkuisen mummon talossa, enkä kehdannut ottaa kuvaa hyyskän sisältä, ettei mummo pahastu. Mutta siellä oli lattiasta pari lautaa pois ja siihen aukkoon sitten kyykistyttiin. Paperia oli.

Vessat ovat matkalaisille tuiki tarpeellisia, siksi niitä kuvasinkin. Tämä vessa on myös Venäjältä, Vienan Kemistä. Näin kuvassa se näyttää aika siistiltä ja ei siellä varsinaista puutetta ollut, mutta pesuaineita eikä pesuharjaa  ollut käytetty.

Samalla matkalla Solovetskin saarella etsimme ravintolaa ja menimme rakennukseen, jonka sanottiin olevan hotelli. Kävelimme talon läpi, eikä ristin sielua näkynyt. Osuimme yläkerrassa vessaan, jossa oli rikkinäisiä lavuaareja. Ajattelimme käyttää tilaisuutta hyväksemme ja kävimme pissalla. Alakerrassa vastaamme tuli nainen joka säpätti kovasti venäjäksi, mutta me kysyimme vain englanniksi tietä ravintolaan, ja hänen täytyi alkaa neuvomaan meitä.  Jälkeenpäin olen ajatellut, etteivät vessat ehkä olleet edes käyttökunnossa! Minnehän se pissa meni?