Syksyn alettua alkoivat myös kansalaisopiston piirit. Ja tietenkin menin jälleen entisöintipiiriin, koska olin saanut äidiltäni nämä vanhat keittiön tuolit. Ne on  40-luvulla ostetut, isän ja äidin ensimmäiset huonekalut. Niihin kuuluvat pöytä ja astiakaappi minulla jo onkin Rajalan mökillä.

Toinen tuoli oli vintillä, koska se oli lauennut liimauksistaan ja kansikin oli haljennut. Koputtelin osat irti ja poistin maalin ja hioin hiomakoneella vanhan petsivärin pois. Näin pieni kasa palikoita siitä tuli. Tarkoitus on tietenkin entisöidä tuoli entiseen asuunsa, eli petsata tumman ruskeaksi ja lakata.

Miten paljon muistoja kertyykään pariin tuoliin; siinä on istunut isäni ja äitini nuorina vastanaineina ja pikkuinen Tuulento on maannut tuolin alla ja piirtänyt. Muistan kun isä toi minulle ja pienemmälle veljelleni yhteiseksi värilaatikon. Siinä oli Porvoon kirkon kuva ja kuusi väriä. En juuri muista mitkä värit minä sain, mutta näyttää siltä, että ainakin sinisen! Tuoliin piti piirtää kun ei ollut paperia. Ja kirjojen alkulehdille!