Tämä vanha hylly on ainoa alkuperäinen (paitsi se sängyn puolikas) tavara aitassa. Taidanpa laittaa sinne lautasia. Niitähän minulta löytyy. Ennen aitassa asuttiin kesäisin. Vieläkin hyllyn alta löytyi nastalla kiinnitettyjä hyllypaperin palasia.

Viimeisin asukas ennen meitä on ollut vanhapoika, Armas nimeltään. Olen kuullut kerrottavan, että hän oli komea ja hyvä laulamaan. Koulussa hän oli kuulemma saanut laulunumeroksi 10- ja hän oli laittanut poikkiviivan päälle pystyviivan. Siitä häntä alettiin nimittämään kymppiynnäksi.

Mutta Armas oli herrasmies, senhän näkee näistä oivallisista hengareistakin. Naisiakin kuulemma joskus yöpyi aitassa, mutta siitä olen ollut yksinomaa hyvillään; parempi että siellä on rakasteltu kuin tapettu. Paremmat energiat.

Tämä ikkuna on minusta aina niin hieno. Siinä on veistetty ikkunalauta. Olen edelleen sitä mieltä, että se on joskus siirretty tähän aittaan entisestä tuvasta. Onpa vielä jokunen vanha lasikin paikoillaan, vaikka on siihen joutunut laittamaan uusiakin.