Ikkunoiden remontointi on minusta mukavaa. Nautin siitä kun vanhasta rapistuneesta ikkunasta tulee  hionnan ja maalauksen jälkeen hieno! Mitkään Tiivi-ikkunat eivät vedä vertoja vanhoille pokille ja loimuaville laseille.

Majalan vintistä löytyi tuplat. Ne olivat maalaamattomat, mutta näki, että niitä oli käytetty, koska niissä oli jäljellä liimapaperia. Muutama lasi oli rikki ja kaikki kittaukset olivat rapistuneet.

Ensin mieheni laitteli puuttuvat lasit ja sitten hain rautakaupasta kittiä. Pyörittelin ensin sitä makkaraksi ja  painelin sitten paikoilleen. Tietysti yritin veitsellä saada sileän pinnan, mutta kaipa pääasia on, että lasi pysyy paikoillaan. Maalauksen jälkeen lasit  laitettiin taloon paikoilleen ja otettiin ulkoikkunat kotiin, autotalliin käsittelyyn.

 

Majalan ikkunat olivat paljon helppotöisemmät kuin Mökin ikkunat. Ne oli sutattu lateksilla, joka ei lähtenyt rapaamalla pois, vaan ainoastaan maalinpoistoaine tehosi. Lämpöpuhallinta en uskaltanut käyttää. Mutta nämä Majalan ikkunat oli vain kerran maalattu ja maali oli hapertunut niin, että se pölisi hiomakoneella  vain pois. Ostin perinteistä öljymaalia ja myös pohjamaalasin sillä, vain reilusti ohennettuna (entisöintiopettajan neuvoja) . Lopputulos oli hieno.

 

Kyllä nyt kelpaa kotitontunkin oleskella kaksinkertaisten ikkunoiden takana. Ei puhurit puhalla!