Aloitin päiväni reippaasti hankia pitkin hiihtämällä. Piti näet käydä aukaisemassa pesät yhdessä tarhassa, että mehiläiset pääsevät puhdistuslennolle. Muilla tarhoilla jätin pesän sivustan auki, ettei minun tarvitse tarpoa paksuissa hangissa niitä lapioimaan, mutta tällä tarhalla oli syksyllä niin paljon tiaisia, että ajattelin suojata pesiä niiltä. Tiaiset ovat nokkelia veitikoita, ne koputtavat pesää ja kun vartija tulee katsomaan, lintu nappaa sen suuhunsa. Vähän näytti, että vain keskimmäisessä pesässä olisi elämää, mutta en aukonut ja katsonut.

Mökin keittiö on tapetoitu ja tänään oli listojen laittelupäivä. Se onkin työläs vaihe. Minulla ei tässä vaiheessa ole paljoa tekemistä, muuta kuin maalaamista.

Tapettien osto oli raivostuttavaa. Kaikki tapetit kaupoissa olivat tarkoitettu olohuoneeseen, niissä oli kuviota, väriä ja näyttävyyttä. Ja hintaa. Me kierrettiin koko kaupungin kaupat ja alekorit. Olisin halunnut pieniä sinisiä kukkia. Mutta ei mitään keittiön seiniin eikä varsinkaan pikkumökin keittiöön. Piti sitten ottaa tällaiset palmun lehdet vai ovatko hamppua? Niin että nyt majaillaan lehtien varjossa.