Koska "kesä" jatkuu vieläkin, huomasin, että voisin käyttää tilannetta hyväkseni. Keväällä tein mökille yrttimaan.

Yritän aina keksiä helpomman tavan, ja niinpä tein yrttimaani muoviin. Ostin ison mansikkakankaan ja sen reikiin sitten laitoin erilaisia mauste- ja yrttikasveja kasvamaan. Muovin reunoille piti tietenkin laittaa kiviä. Kuten näkyy, on siellä käytävätkin merkitty.

Kesällä oli kuitenkin niin kiirettä, että en kerennyt reunustaa maata kivillä. Nyt, kun ei ulkona enää ole mitään tekemistä ja kaipasin ulkohommia, hoksasin, että miksipä en tekisi yrttimaan reunaan kiviaitaa? Olen nyt joka välissä, kun ei ole pimeää, kärrännyt kiviä kiviaidan perustaksi. Ajattelin, että kaksi kivieä vierekkäin riittää, enhän aio tehdä aidasta korkeaa.

Kiviä kyllä mökillä riittää. Kivikasoja olen löytänyt vähän joka nurkalta metsän reunaan kipattuna. Vähän ensin hirvitti ajatus, että vaivalla pellosta ja pihalta raivatut kivet kärrätään takaisin pellolle. Mutta niin minä nyt teen.

Kun sain kaksi kiveä vierekkäin, hain vielä soraa kivien väliin. Seuraavaksi ladon vähän pienenpiä kiviä näiden päälle. Tarkoitus on, että kun kasvimaalta nousee kiviä, ne voi laittaa tähän kiviaitaan, eikä kaikkia tarvitse viedä pois.

Lupaanpa vielä, että ensi kesänä laitan vähän tukia noille kasveille, ettei ne rojahda pitkin pituuttaan maahan, niinkuin ne nyt näyttävät olevan.