Mietin, mitä sana perjantai merkitsee minulle. Enää ei ole työviikkoa, niin että se ei merkitse työviikon loppumista. Sitten huomasin, että meidän entisöintipiiri kokoontuu perjantai-iltana.

Piirikaveri teki minulle kierrätyslaudoista näin hienon jakkaran aihion. Laitoin siihen vanhat jouset ja käsittelin sen tavan mukaan meriheinillä, säkkikankaalla, flokkivanulla jne. Sitten ajattelin tehdä siitä oikein hienon ja ompelin tereet, leikkasin kankaan ja ompelin kaiken yhteen. Harmi, etten saanut valokuvaa siitä. Siitä tuli huono. Reunat eivät asettuneet paikoilleen ja joku ehdotti, että laittaisin niihin toppausta. Ne näytti olkatoppauksilta. Tere kiemurteli kummallisesti. Yhden viikon katselin sitä kotona ja vein sen takaisin piiriin.

Purin kaiken pois säkkikankaaseen asti, laitoin reunoihin vähän lisää merihieniä ja leikkasin uuden kankaan. Onneksi verhoomon mies möi minulle runsaasti kangasta. Laitoin kankaan yksinkertaisemmin, vain taivuttamalla reunat ja kulmat ompelin käsin kiinni. Nyt sitä jo kehtaa katella. Voi siinä jalkojakin lepuuttaa.

Paljon jäi tilkkuja ja kankaanpalasia, voisikohan niistä tehdä vaikka patalappuja.